Fractional CO2 laser - μια καινοτόμος τεχνολογία για τη φροντίδα του δέρματος!

Αναζωογόνηση δέρματος προσώπου με κλασματικό λέιζερ

Το κλασματικό λέιζερ CO2 είναι μια καινοτόμος τεχνολογία στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και της κοσμετολογίας που σας επιτρέπει να αναζωογονήσετε και να λείψετε το δέρμα και να αφαιρέσετε δυσάρεστες ατέλειες όπως ουλές, ουλές και ραγάδες.Ωστόσο, η χρήση του είναι πολύ αμφιλεγόμενη. Αυτή η μέθοδος περιποίησης του δέρματος έχει τόσο υποστηρικτές, κυρίως χειρουργούς, όσο και αντιπάλους, που εκπροσωπούνται από δερματολόγους και αισθητικούς.

Ποια είναι αυτή η διαδικασία, ποιος είναι ο αντίκτυπός της και γιατί προκαλεί τέτοιες αντικρουόμενες απόψεις; Θα σας πούμε τα πάντα λεπτομερώς και θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Κλασματικό λέιζερ: Περιγραφή της διαδικασίας και των χαρακτηριστικών της

Υπάρχουν δύο τύποι κλασματοποιημένων λέιζερ που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και την αισθητική ιατρική: erbium με χαμηλότερη ισχύ και μικρότερα μήκη κύματος και λέιζερ CO2, τα οποία χρησιμοποιούν υψηλότερη ισχύ λέιζερ και φτάνουν σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Η κλασματική επεξεργασία λέιζερ οδηγεί στα ακόλουθα αποτελέσματα:

 • αναζωογόνηση.
 • Βελτίωση της δομής της επιδερμίδας.
 • Μείωση ραγάδων, ουλών και ουλών.
 • Αφαίρεση κηλίδων ηλικίας.
 • μειώστε τους πόρους.
 • σύσφιξη του δέρματος.
 • Ευθυγράμμιση της επιδερμίδας.
 • Αναζωογόνηση του δέρματος διεγείροντας τη ροή του αίματος στα τριχοειδή αγγεία, γεγονός που του δίνει περισσότερο οξυγόνο, το οποίο έχει θετική επίδραση στην εμφάνισή του.
Πριν και μετά την αναζωογόνηση με κλασματικό λέιζερ
Το πιο δημοφιλές είναι η κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ CO2, το οποίο δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Λόγω της αυξημένης παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου, το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του, οι ρυτίδες λειαίνονται και η επιδερμίδα είναι ισορροπημένη. Υπάρχει ένα ανυψωτικό αποτέλεσμα, λόγω του οποίου τα προηγούμενα περιγράμματα του προσώπου επιστρέφονται - γίνεται σαφέστερο και καλύτερα καθορισμένο, αφαιρείται το χαλάρωμα του πηγουνιού και των μάγουλων, οι ρινοχειλικές πτυχές εξομαλύνονται.

Στη φωτογραφία μπορείτε να συγκρίνετε την κατάσταση του δέρματος του ασθενούς πριν και μετά το κλασματικό λέιζερ:

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το δέρμα αντιμετωπίζεται με ακτίνες λέιζερ που δρουν στο 20-25% της περιοχής επεξεργασίας όταν ενεργοποιείται μια κεφαλή λέιζερ. Οι ακτίνες λέιζερ κατανέμονται ομοιόμορφα κάθετα και οριζόντια σε ορισμένα διαστήματα. Ο αριθμός των δοκών και το βάθος της θεραπείας του ιστού του δέρματος εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις των παραμέτρων λέιζερ στη δεδομένη περιοχή του δέρματος και της κεφαλής που χρησιμοποιείται. Επιλέγονται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του δέρματος του ασθενούς, την περιοχή θεραπείας και τη φύση του προβλήματος για την επίλυση του οποίου διεξάγεται η διαδικασία.

Το διαθλασμένο μήκος κύματος λέιζερ είναι περίπου 1550 nm. Αυτό αναγκάζει τη δέσμη να διεισδύσει στο δέρμα σε βάθος 2 mm. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στους ιστούς του δέρματος, με αποτέλεσμα αναζωογονητικές επιδράσεις και μείωση των ουλών και των ουλών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας, η αναγεννητική λειτουργία της επιδερμίδας αυξάνεται επίσης.

Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υποβληθείτε σε 2-6 διαδικασίες. Ο γιατρός σας θα σας πει τον ακριβή αριθμό.Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 40-100 λεπτά (ο χρόνος επεξεργασίας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους).

Παρά το εξαιρετικό αποτέλεσμα, η διαδικασία εξακολουθεί να προκαλεί πολλή αρνητικότητα, ειδικά μεταξύ εκείνων που δεν είχαν ενημερωθεί στην αρχή και ήταν απογοητευμένοι λόγω της ταλαιπωρίας και του πόνου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Περιγραφή της λειτουργίας λέιζερ κλασματοποιημένου με CO2

Η κλασματική θεραπεία με λέιζερ CO2 λειτουργεί πολύ παρόμοια. Η κύρια διαφορά είναι το μήκος κύματος που φτάνει τα 10. 000 nm.Πρόκειται για μια αφαιρετική τεχνική για τη μείωση μεγάλων ουλών ή σημείων ηλικίας και για μια σημαντική ανύψωση προσώπου.

Η διαδικασία εκτελείται υπό αναισθησία. Για να γίνει αυτό, μια αναισθητική κρέμα εφαρμόζεται στην περιοχή του δέρματος που έχει υποστεί αγωγή ή τα αναλγητικά λαμβάνονται από το στόμα.

Παρά την ανακούφιση από τον πόνο, ο ασθενής έχει λίγη άνεση στη θεραπεία του δέρματος με ακτίνες λέιζερ. Το δέρμα διογκώνεται, γίνεται κόκκινο, υπάρχει μια αίσθηση στεγανότητας και ξηρότητας, η οποία συχνά συνοδεύεται από κνησμό. Αυτό το συναίσθημα εξαφανίζεται μετά από περίπου 2 ημέρες και αντικαθίσταται από απολέπιση της επιδερμίδας, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από αλλαγή στο χρώμα του δέρματος σε πιο σκούρα σκιά.

Η ροδόχρου ακμή ή η κοκκίνισμα δεν εξαφανίζονται εντελώς μετά από περίπου 2 εβδομάδες.Εάν η φάση ανάκτησης με θεραπεία με λέιζερ erbium διαρκεί 1-3 ημέρες, η αποκατάσταση μετά την κλασματική θεραπεία με λέιζερ CO2 διαρκεί 4-7 ημέρες.Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσφορία γίνεται αισθητή για περισσότερο - έως και 2 εβδομάδες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι 3 έως 6 παρεμβάσεις με συχνότητα 3 έως 6 εβδομάδων η καθεμία πρέπει να πραγματοποιηθεί για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα.Τα αποτελέσματα που προκαλούνται από την αναδιάταξη των ινών κολλαγόνου μπορούν να παρατηρηθούν μόνο 3-6 μήνες μετά τη διαδικασία. Ως εκ τούτου, η αναζωογόνηση δέρματος με λέιζερ κλασματοποιημένου CO2 είναι σίγουρα κατάλληλη μόνο για πολύ υπομονετικούς ανθρώπους που δεν θέλουν να πάρουν γρήγορα αποτελέσματα.

Λέιζερ κατάγματος Erbium

Το λέιζερ κατάγματος erbium διαφέρει από το λέιζερ CO2, καθώς είναι λιγότερο ισχυρό και έχει μικρότερες ακτίνες - το μήκος κύματος είναι 1064-2940 nm. Είναι ασφαλέστερο και πιο απαλό στο δέρμα και προσφέρει επίσης στοχευμένη θεραπεία μιας συγκεκριμένης περιοχής και δεν επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστόέξω.

Χρησιμοποιείται σε περιοχές του σώματος με ευαίσθητο δέρμα: λαιμός, βραχίονες, ντεκολτέ.

Ερυθρότητα προσώπου μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ

Αποκατάσταση και φροντίδα μετά τη διαδικασία

Η φάση αποκατάστασης διαρκεί 4-5 ημέρες. Αμέσως μετά τη διαδικασία, το δέρμα μπορεί να φαίνεται κόκκινο, φαγούρα, νιφάδες και μη ελκυστικό. Επομένως, συνιστάται να ακυρώσετε σημαντικά ζητήματα τις επόμενες ημέρες μετά τη συνάντηση και να τα ξεκουράσετε στο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι συνέπειες της διαδικασίας εξαφανίζονται εντελώς μετά από περίπου 2 εβδομάδες.

Η φροντίδα του δέρματος μετά τη διαδικασία παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα του κλασματοποιημένου λέιζερ.Εάν θέλετε να φαίνεται καλή, θα πρέπει να την δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις πρώτες ημέρες μετά τη διαδικασία. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Μετά τη διαδικασία, ο γιατρός θα δώσει συμβουλές σχετικά με τις ενυδατικές κρέμες για χρήση μετά τη διαδικασία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για τις πρώτες ημέρες μετά τη συνεδρία, οι ακτίνες του ήλιου θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορούν να έχουν καταστρεπτική επίδραση σε νέα κύτταρα και να προκαλέσουν αποχρωματισμό του δέρματος. Επίσης, δεν πρέπει να κάνετε ζεστό μπάνιο, σάουνα ή πισίνα, να κολυμπήσετε σε ανοιχτά νερά ή να κάνετε ηλιοθεραπεία ηλιοθεραπεία για τον πρώτο μήνα.

Μια άλλη οδηγία για τη μετεπεξεργασία είναι να αφήσει το δέρμα να αναγεννηθεί με τον δικό του ρυθμό. Δεν πρέπει να αυξάνετε συγκεκριμένα το ξεφλούδισμα του δέρματος, να αποκόπτετε τις περιοχές με λεπίδες - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.

Ποιες είναι οι ενδείξεις και αντενδείξεις για λέιζερ κλάσματος CO2

Οι κύριες ενδείξεις για τη διαδικασία είναι:

 • Χαλάρωση του δέρματος.
 • Εκφράστηκαν αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία.
 • επιδείνωση του περιγράμματος του προσώπου.
 • ρυτίδες.
 • Μεγεθυμένοι πόροι.
 • Ουλές, ραγάδες, ουλές ακμής.
 • Χρωματισμένα σημεία.
 • Μειώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος.
 • Καλοήθεις σχηματισμοί.

Ακολουθούν οι αντενδείξεις για κλασματικό λέιζερ:

 • εγκυμοσύνη.
 • καρκίνος.
 • φλεγμονή.
 • λοιμώξεις του δέρματος.
 • ψωρίαση.
 • Φρέσκο ​​μαύρισμα.
 • Χρόνιες παθήσεις στο οξύ στάδιο.
 • ογκολογία.
 • Σακχαρώδης διαβήτης.
 • Διάθεση του Kelloid.
 • θρόμβωση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, πρέπει να τονιστεί ότι η θεραπεία με κλασματικό λέιζερ θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μετά από συμβουλή γιατρού και αφού ενημερωθείτε διεξοδικά για τη διαδικασία.Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και πόσο μπορείτε να βελτιώσετε τις κηλίδες.

Μπορεί να θεωρηθεί ότι η διαδικασία είναι δυσάρεστη και ακόμη και επώδυνη, παρά τη χρήση παυσίπονων. Επιπλέον, το αποτέλεσμα εμφανίζεται μόνο μετά από μερικούς μήνες. Ως εκ τούτου, δεν είναι κατάλληλο για άτομα που είναι ανυπόμονα και έχουν χαμηλό όριο πόνου. Λόγω του υψηλού κόστους της διαδικασίας (ανάλογα με την περιοχή θεραπείας και την τιμολογιακή πολιτική του κέντρου αισθητικής), η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται μόνο μετά από προσεκτική εξέταση.

Κριτικές κλασματικών λέιζερ CO2

Οι περισσότερες κριτικές για τη μέθοδο κλασματικού λέιζερ είναι θετικές. Εκείνοι που το έκαναν να παρατηρήσουν την υψηλή αποτελεσματικότητά του: οι ουλές και τα σημάδια αφαιρούνται, το δέρμα λειαίνεται, η ανακούφιση και η υφή του δέρματος βελτιώνονται, η χρώση μειώνεται και η επιδερμίδα εξομαλύνεται. Ταυτόχρονα, ο έπαινος συνοδεύεται από παράπονα. Η πολύ υψηλή τιμή, ο πόνος της διαδικασίας, η μακρά αναμονή για τα αποτελέσματα, ο έντονος κνησμός και η ερυθρότητα μετά τη συνεδρία - αυτές είναι οι στιγμές που προκαλούν τη δυσαρέσκεια του ασθενούς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον επαγγελματισμό του ειδικού που θα εκτελέσει τη διαδικασία. Γι 'αυτό, να είστε πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγετε αισθητικός εάν αποφασίσετε να κάνετε επανεμφάνιση ή αναζωογόνηση του δέρματος με κλασματικό λέιζερ. Η επικοινωνία με έναν άπειρο γιατρό μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα εντελώς αντίθετο από το αναμενόμενο. Αντί να βελτιώσει το δέρμα, επιδεινώνεται και η θεραπεία χρειάζεται πολύ χρόνο.

02.09.2020