Αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ: περιγραφή της διαδικασίας

Αναζωογόνηση δέρματος προσώπου με λέιζερ

Η ακτίνα λέιζερ έχει γίνει πραγματική πρόοδος στον τομέα της κοσμετολογίας. Κατάφερε να αντικαταστήσει τις ενέσεις και τις επεμβάσεις στο 75% των περιπτώσεων ελαττωμάτων του δέρματος.

Οι θεραπείες με λέιζερ όχι μόνο απομακρύνουν με επιτυχία τις ουλές και τις κηλίδες, αλλά και αφαιρούν σημάδια γήρανσης.

Τι είναι αυτό;

Η αναζωογόνηση με λέιζερ πραγματοποιείται με ειδική συσκευή.

Η δέσμη κινείται σε μια ειδική "λαβή" κατά μήκος του σώματος. Οι παλμοί διεισδύουν στα στρώματα του δέρματος σε βάθος 1 mm. Τα παλιά κελιά καταστρέφονται υπό την επήρεια υψηλών συχνοτήτων και θέρμανσης. Οι άθικτοι ιστοί αρχίζουν να αποκρίνονται απελευθερώνοντας αυξημένες ποσότητες ελαστίνης και κολλαγόνου, τα οποία επιδιορθώνουν το χαλασμένο χόριο. Το ανανεωμένο δέρμα γίνεται πιο πυκνό και πιο ελαστικό. Η βέλτιστη θερμοκρασία επιλέγεται για κάθε περιοχή του δέρματος για την αποφυγή εγκαυμάτων.

Σε αυτήν την περίπτωση, η θεραπεία πραγματοποιείται όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος. Οι μηροί, η κοιλιά, το στήθος, οι αντιβράχιοι και τα χέρια υποφέρουν τουλάχιστον από φθορά που σχετίζεται με την ηλικία.

Λόγω της σωστής διαδικασίας, τα εφέ επισημαίνονται:

 • ορατή εξομάλυνση των βαθιών ρυτίδων,
 • εξαφανίζονται μικρές ρυτίδες στο πρόσωπο.
 • Αποχρωματισμός υπερχρωματισμού, ραγάδες, μετα-ακμή, αγγειακό δίκτυο και ουλές,
 • στένωση των διευρυμένων πόρων,
 • ισοπέδωση της επιφάνειας του χόριου,
 • η εμφάνιση μιας υγιούς επιδερμίδας διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος,
 • Σύσφιξη του περιγράμματος του προσώπου και του σώματος.

Μετά την πρώτη συνεδρία, παρατηρούνται αξιοσημείωτες βελτιώσεις. Για την ενοποίηση μιας επιτυχημένης αναζωογόνησης, μπορούν να πραγματοποιηθούν 5 θεραπείες της προβληματικής περιοχής.

Τύποι κωνικών λέιζερ

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της διαδικασίας. Κάθε ένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Η επιλογή μιας ποικιλίας για ένα μόνο πρόβλημα καθιστά τη λύση όσο το δυνατόν πιο παραγωγική.

 • Με διείσδυση στα ανώτερα στρώματα του δέρματος.Λειτουργεί καλύτερα με μικρά ελαττώματα. Εφαρμόζεται μία μόνο δοκός επιφανείας. Εκτίθεται μόνο η κατεστραμμένη περιοχή, το υγιές δέρμα δεν επηρεάζεται. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται γρήγορα και διαρκεί πολύ. Λειτουργεί καλά σε γραμμές έκφρασης.
 • Χωρίς ζημιά στην επιφάνεια του δέρματος.Εκδηλώνεται τέλεια σε βαθιές ρυτίδες, υπερχρωματισμό και χαλάρωση περιγράμματος. Μια μεγάλη περιοχή του δέρματος αντιμετωπίζεται κάθε φορά (π. χ. ολόκληρο το πρόσωπο). Χρησιμοποιούνται οι μεγαλύτερες ακτίνες. Μόνο τα κρυμμένα στρώματα του δέρματος επηρεάζονται, η επιφάνεια παραμένει ανέπαφη. Η θερμότητα προκαλεί φυσικές μεταβολικές διεργασίες στα κύτταρα. Μια ευχάριστη παρενέργεια είναι η εξάλειψη των μεγάλων πόρων μετά την ακμή.
 • Βιο-αναζωογόνηση.Οι παρορμήσεις δίνονται για μικρό χρονικό διάστημα με αρκετές επαναλήψεις. Έτσι, οι ακτίνες αποσυνθέτουν ανώδυνα τα νεκρά κύτταρα και διεγείρουν ενεργά την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιούνται ειδικά καλλυντικά (συνήθως υαλουρονικό οξύ), τα οποία το λέιζερ εκπέμπει βαθιά στο δέρμα. Η μέθοδος χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των βαθιών ρυτίδων, των επίμονων γραμμών έκφρασης. Έχει αθροιστικό αποτέλεσμα. Η βιο-αναζωογόνηση είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις έναντι των ενέσεων.
 • Ανανέωση επιφάνειας.Το λέιζερ erbium ή ζαφείρι αφαιρεί απαλά τα πάνω στρώματα της ξεπερασμένης επιδερμίδας. Ο νεότερος ιστός παραμένει, γεγονός που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο ομοιόμορφο και οι λεπτές ρυτίδες γίνονται αόρατες.
 • 4D κωνικότερο.Γρηγορότερη προβολή. Ένα μόνιμα ορατό αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά την πρώτη διαδικασία. Χρησιμοποιούνται 4 τύποι δοκών (FRAC3, SmothLiftin, SupErficial, PIANO). Ένας τέτοιος συνδυασμός βελτιώνει τις βαθιές διεργασίες, αποκαθιστά την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα του δέρματος, αντιμετωπίζει ρυτίδες διαφόρων μεγεθών.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του

Η αναζωογόνηση του δέρματος με λέιζερ προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • χωρίς κηλίδες ή ουλές. Όλη η ερυθρότητα εξαφανίζεται το αργότερο 3-4 ημέρες μετά τη θεραπεία,
 • η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων διαφορετικών μεγεθών,
 • γρήγορο οπτικό εφέ (1-5 διαδικασίες),
 • Έλλειψη οδυνηρών αισθήσεων (φυσιολογικό - ελαφρύ μυρμήγκιασμα),
 • η ικανότητα θεραπείας ευαίσθητων περιοχών (ντεκολτέ, βλέφαρα, ρινοχειλικές πτυχές),
 • μπορεί να συνδυαστεί με πολλές καλλυντικές διαδικασίες.

Αξιοσημείωτα μειονεκτήματα:

 • Παρουσία αντενδείξεων,
 • υψηλό κόστος,
 • 1 συνεδρία μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα.

Αντενδείξεις

Η αναζωογόνηση με λέιζερ δεν πρέπει να πραγματοποιείται εντός 14 ημερών από τη χημική φλούδα. Επιπλέον, ο αισθητικός δεν θα εκτελέσει τη διαδικασία εάν υπάρχει εμφανής φλεγμονή στην περιοχή της θεραπείας κατά την επιδείνωση της δερματίτιδας, της ψωρίασης.

Το λέιζερ απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για άτομα με επιληψία, υψηλή αρτηριακή πίεση, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, κακοήθη νεοπλάσματα και ψυχικές διαταραχές. Κατά τη λήψη ορμονικών ψυχοτρόπων φαρμάκων που προκαλούν φωτοευαισθησία, πρέπει να δοθεί προσοχή στην τεχνολογία.

παρενέργειες

Περιποίηση προσώπου μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ

Τις πρώτες ώρες (μερικές φορές ημέρες) μετά την έκθεση με λέιζερ, ενδέχεται να εμφανιστεί τοπικός κνησμός και κοκκίνισμα του δέρματος. Μερικοί ασθενείς εμφανίζουν απολέπιση, ψώρα και επιδείνωση της νόσου του έρπητα. Εάν δεν υπάρχει επαρκής φροντίδα, είναι γνωστά περιστατικά εξουδετέρωσης (επαφή με βρώμικα χέρια, γρατσουνιές, έγκαιρη χρήση καλλυντικών).

Οι ουλές και η μελάγχρωση ανιχνεύονται όταν ο ασθενής κρύβει σκόπιμα πληροφορίες σχετικά με το φάρμακο και τις παθολογικές καταστάσεις που λαμβάνονται.

Η κύρια πρόληψη των ανεπιθύμητων ενεργειών είναι η χρήση καταπραϋντικών αλοιφών και κρεμών με βάση την πανθενόλη με παράγοντα προστασίας από τον ήλιο άνω των 15 μονάδων.

Η προσωρινή αποχή από ατμό (σάουνα, ατμόλουτρο), αντιβιοτικά και ορμόνες, η αποφυγή επιθετικών προϊόντων φροντίδας του δέρματος, η επίσκεψη σε σολάριουμ και η έκθεση στον ήλιο αποτελούν σημαντική βοήθεια.

Η αναζωογόνηση με λέιζερ έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα για ορισμένους χρήστες είναι το απαιτούμενο ποσό. Το ποσό που πρέπει να επενδύσετε εξαρτάται από τον αριθμό των απαιτούμενων διαδικασιών. Μια φορητή συσκευή για οικιακή χρήση μπορεί να είναι η βέλτιστη αντικατάσταση για επισκέψεις στο σαλόνι. Η επιθυμητή συσκευή μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με τις περιγραφές και τις συστάσεις του κατασκευαστή.

25.08.2020