Κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κλασματικής αναζωογόνησης του προσώπου

Η κλασματική αναζωογόνηση προσώπου είναι μια διαδικασία λέιζερ που χρησιμοποιείται για διάφορα δερματικά προβλήματα. Αφαιρεί τέλεια την υπερχρωματισμό, τα σημάδια της ακμής και τις ρυτίδες, αφήνοντας το πρόσωπο νεανικό και φρέσκο.

Λόγω της αποτελεσματικότητάς του, αυτή η καλλυντική μέθοδος είναι πολύ δημοφιλής στους ασθενείς στις κλινικές.

Πώς διαφέρει η κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου από τη θεραπεία με λέιζερ και άλλες διαδικασίες

Η κλασματική αναζωογόνηση χρησιμοποιεί μη αφαιρετικά λέιζερ που δεν προκαλούν υπερβολική θέρμανση και δεν τραυματίζουν το δέρμα. Η δέσμη λέιζερ περνά μέσα από το κλασματωμένο πλέγμα και χωρίζεται σε πολλές μικρές «ακτίνες» που θερμαίνουν τον ιστό στόχο αντί να τον καταστρέφουν. Η ενέργεια λέιζερ δημιουργεί μικροσκοπικά «καυτά» χτυπήματα στο δέρμα που διεγείρουν την ανάπτυξη νέων, υγιών κυττάρων για να αντικαταστήσουν τα παλιά κατεστραμμένα.

Αυξάνοντας τη θερμοκρασία, η παραγωγή πρωτεΐνης κολλαγόνου διεγείρεται στα σημεία διείσδυσης με λέιζερ. Αυτό ενεργοποιεί τη διαδικασία αναζωογόνησης που πραγματοποιείται από μέσα και επηρεάζει όλες τις δομές του δέρματος. Ένα απαλό αποτέλεσμα και χαμηλό τραύμα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην αναζωογόνηση του προσώπου, καθώς το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευάλωτο εδώ.

Μετά τη διαδικασία, το πρόσωπο φαίνεται πιο όμορφο και νεότερο. Οι ρυτίδες, τα σημάδια ηλικίας, το χαλάρωμα, τα σημάδια ακμής, οι διογκωμένοι πόροι και άλλα ελαττώματα εξαφανίζονται. Δεδομένου ότι εμφανίζεται ένα φαινόμενο σημείου κατά την κλασματική αναζωογόνηση και η συσκευή ελέγχει το βάθος της διείσδυσης του πίδακα, το δέρμα είναι λιγότερο τραυματισμένο από ό, τι κατά το τρίψιμο ή τη χημική απολέπιση.

Το λέιζερ είναι τόσο απαλό που οι περισσότεροι ασθενείς κάνουν χωρίς αναισθησία. Ένα ψυκτικό στοιχείο είναι ενσωματωμένο απευθείας στη χειρολαβή της συσκευής για επιπλέον άνεση. Ένα αναισθητικό τζελ χρησιμοποιείται για υπερευαισθησία.

Επειδή το λέιζερ που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναζωογόνηση είναι απαλό στο δέρμα, απαιτούνται αρκετές θεραπείες για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν είναι κατώτερο από άλλες, πιο τραυματικές αντιγηραντικές μεθόδους.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου

  • Αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία- η διαδικασία βελτιώνει την επιδερμίδα. Τα σημάδια γήρανσης εξαλείφονται - λεπτές γραμμές, ρυτίδες, σημεία ηλικίας που προκαλούνται από την εναπόθεση χρωστικών λιποφουσκίνης.
  • Ουλές ακμής (μετά την ακμή)- Κατά τη θεραπεία ουλών ακμής, η διαδικασία λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από τις κρέμες, τις μάσκες, τους ορούς και άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Η δέσμη λέιζερ διεισδύει στο δέρμα σε βάθος 1 mm και καταστρέφει τον ουλώδη ιστό. Κανένα καλλυντικό σκεύασμα δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
  • Μετεγχειρητικές και τραυματικές ουλές- Το λέιζερ αφαιρεί ή κάνει λιγότερο εμφανή σημάδια κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, ιατρικών παρεμβάσεων, τραύματος και εγκαυμάτων.
  • Σημεία χρώσης- με κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου, συσσωρεύσεις χρωστικών ουσιών λόγω διαδικασιών γήρανσης, έκθεση στον ήλιο, ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φάρμακα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι σκοτεινές βλάβες στο πρόσωπο σταδιακά φωτίζονται και εξαφανίζονται.

Λόγω της απαλής επίδρασής του, η διαδικασία έχει ελάχιστες αντενδείξεις. Αυτές είναι πυώδεις δερματικές αλλοιώσεις, έρπης, έντονη φλεγμονώδης διαδικασία, κακοήθεις όγκοι, ανοιχτές πληγές και εκδορές, εγκυμοσύνη. Δεν συνιστάται να κάνετε κλασματική αναζωογόνηση σε αυξημένη θερμοκρασία και κακουχία.

Προετοιμασία για κλασματική αναζωογόνηση και διαδικασία προσώπου

Μια εβδομάδα πριν από την πρώτη συνεδρία λέιζερ, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με ρετινοειδή - παράγωγα της βιταμίνης Α. Αυτές οι ουσίες αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο φως και μπορούν να προκαλέσουν εμφάνιση κηλίδων ηλικίας.

Πριν από τη διαδικασία, ο ειδικός αντιμετωπίζει το δέρμα με προϊόντα που καθαρίζουν το δέρμα του προσώπου και βελτιώνουν τη διείσδυση της δέσμης λέιζερ. Τα μάτια προστατεύονται με ειδικά γυαλιά. Το λέιζερ απευθύνεται σε μια περιοχή όπου εμφανίζονται δερματικά προβλήματα - άνιση υφή, αυξημένη χρώση, ρυτίδες και άλλες ατέλειες.

Μετά από αυτό, πραγματοποιείται μια συνεδρία αναζωογόνησης, η διάρκεια της οποίας είναι 20-50 λεπτά. Ο γιατρός διασφαλίζει ότι όλες οι απαραίτητες περιοχές αντιμετωπίζονται προσεκτικά. Η έκθεση με λέιζερ δεν σχετίζεται με πόνο ή δυσφορία. Μόνο η ζεστασιά και μια ελαφριά αίσθηση μυρμηγκιάσματος μπορούν να γίνουν αισθητές, οι οποίες δεν προκαλούν ενόχληση. Μπορείτε να φύγετε από την κλινική αμέσως μετά τη διαδικασία.

Τι συμβαίνει μετά την κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου;

Μπορεί να εμφανιστεί ελαφρά ερυθρότητα και πρήξιμο του προσώπου μετά τη διαδικασία, αλλά το δέρμα δεν είναι πολύ κόκκινο και ξεφλουδισμένο. Όλα θα εξαφανιστούν σε λίγες μέρες.

Για να λάβετε το πλήρες αποτέλεσμα, συνιστάται να κάνετε 3-5 συνεδρίες με διάστημα 2-6 εβδομάδων. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα της αναζωογόνησης με λέιζερ δεν είναι κατώτερα από το αποτέλεσμα μετά από μηχανική επιφανειακή ανάπλαση και άλλες καλλυντικές μεθόδους.

Φωτογραφία πριν και μετά την κλασματική αναζωογόνηση του δέρματος

Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσα ορατό και εξαρτάται από τα υπάρχοντα προβλήματα. Οι χρωματισμένες κηλίδες θα ελαφρύνουν σε μία ή δύο συνεδρίες, οι ουλές και οι ρυτίδες μπορούν να αφαιρεθούν σε 3-5 επισκέψεις στην κλινική. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η κατάσταση του δέρματος θα βελτιωθεί για άλλες έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τη διαδικασία, ένα απαλό καθαριστικό και ενυδατικό πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα δύο φορές την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της απολέπισης και του ερεθισμού του δέρματος. Το πλύσιμο με παγωμένο νερό δίνει ένα καλό αποτέλεσμα. Χρήσιμη πρόσληψη ασκορβικού οξέος - βιταμίνη C.

Μετά από επαφή με το λέιζερ, πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες. Επομένως, το ενυδατικό αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται για ένα μήνα. Δεν μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία και να χρησιμοποιήσετε το σολάριουμ.

Απαγορεύεται η εφαρμογή παρασκευασμάτων στο πρόσωπο που δεν συνιστάται από αισθητικός. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση κηλίδων ηλικίας, ερεθισμού, απολέπισης και λοίμωξης.

Η κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου δίνει καλά αποτελέσματα που διαρκούν έως και δύο χρόνια. Για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα συντήρησης και να εκτελείτε τακτικά άλλες καλλυντικές διαδικασίες που θα επιβραδύνουν τη γήρανση.

05.11.2020